19.10.2024 traavivõistluste tulemused

19. oktoobril 2024 toimusid hipodroomil selle aasta viimased traavivõistlused, kus oli kavas kuus jooksu, sh Baby Race 2024 finaal, mille tulemustega saab tutvuda siin. Võistlus tõi kokku hobused ja sportlased nii Eestist, Soomest kui ka Leedust ning kokku tehti 29 starti.

Monte jooksus tuli võistlejatel läbida 1640 meetri pikkune distants, kus tuli võitjaks Soome sportlane Joanna Karling hobusega Knows Ares läbides distantsi ajaga 2:06.1/16.9. 6-aastase ruuna omanik on Julija Tsizevskaja, kasvataja Glider Stable (Soome) ning treener Vilis Tsizevski (Eesti).

Teise koha saavutasid Elisa Tuominen ja 12-aastane ruun I Love Tooma ajaga 2:08.5/18.4, sama tulemusega saavutasid kolmanda koha Iida Vastamäki ning 9-aastane ruun Northernlight Genius.

Vanemate hobuste B grupis (2140m) saavutasid ajaga 2:45.8/17.5 esimese koha Leedu sportlane Dainius Perednikas, kes sõitis hobusega Larrigan. 4-aastase ruuna kasvatajad on Thiam Aaltonen Anne-Sophie ning Klaeson W. (Rootsi), omanik D. Perednikas ning treener Jevgenia Prassolova.

Teise koha saavutas samuti Leedu võistleja Gintaras Radzevičius 7-aastase täkuga Next To Wurst, ajaga 2:50.8/19.8. Kolmandaks tõusid finishisirgel tempot teinud Tatjana Zubenok ning 7-aastane ruun Niras Emir, kes said kirja aja 2:51.1/20.0.

3-aastaste hobuste arvestuses, mis toimus samuti 2140m distantsil, oli võidukas Vilis Tsizevski täkuga Stoneisle Wilbur, kes läbisid distantsi ajaga 2:48.3/18.6. Hobuse kasvataja on Kivisaaren Oriasema Oy (Soome), omanik Julija Tsizevskaja ning treener V. Tsizevski ise. Ta oli samuti väga edukas võistluspäeva esimeses jooksus, kus võitis koos hobusega I Let You Know Baby Race 2024 finaali.

Aimur Mets ja ruun Mon’s Eruption saavutasid teise koha ajaga 2:49.8/19.3. Kolmanda koha said Juha-Pekka Kavander ning ruun Mon’s Isfumarol ajaga 2:50.8/19.8.

Eelviimases jooksus, kus võistlesid vanemad hobused A grupi arvestuses (2140m), oli konkurents väga tihe. Esikoha saavutas 7-aastane ruun Ready Häggenäs Jevgeni Ivanovi juhtimisel – võistluspaar suutis stabiilselt hoida liidripositsiooni ning finishisirgel ka teistest kiiremini sprintida. Tulemuseks distantsi aeg 2:42.6/16.0. Hobuse kasvataja on on Leif Carlsson (Rootsi), omanik Marika Altmäe ning treener J. Ivanov.

Teise koha saavutasid Leedu sportlane Egidijus Gudonis ja samuti 7-aastane ruun Eck Boy, aeg 2:44.5/16.9. Kolmandaks platseerus Anita Sensation Niina Haugstadi juhtimisel – distantsi aeg 2:45.1/17.1. Lisaks neile astus rajale ka Soome olümpiavõitja Toni Nieminen hobusega Sussex Royalty, kellel küll ei õnnestunud esikolmikusse pääseda, kuid oma kohalolekuga andsid võistlusele suurejoonelise lisaväärtuse.

Käesoleva hooaja viimane jooks oli avatud Eesti registrisse kuuluvatele hobustele, kus tuli samut 2140m pikkune distants läbida. Seal osutusid kiireimaks Jevgeni Ivanov ja 5-aastane ruun Lepshij, kes püsisid pikalt teises rattas ning lasid jooksu vedada I Love Tooma-l. Viimases kurvis võtsid nad aga hoo üles ning saavutasid teiste ees võrdlemisi pika vahemaa, millega kindlustasid endale viimase jooksu võidu ja said tulemuseks 2:45.8/17.5. Lepshij kasvataja on Murat Gabuev, omanik ja treener J. Ivanov.

Teise ja kolmanda koha vahel käis vahetult enne finishit tõsine rebimine – ülinapilt jõudsid joone ületada Jevgenia Prasolova ning 4-aastane mära Freja (aeg 2:50.4/19.6), Jaanus Mikk ja I Love Tooma jäid kolmandaks sama ajaga.

Traavivõistluste hooaeg küll selleks aastaks läbi, kuid juba järgmisel kevadel kohtume taas Hipodroomil, kus saab kaasa elada põnevatele hetkedele ja adrenaliinirohketele traavivõistlustele.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email