Hipodroomi Karikas 2024 stardilist (1200 x 630 px)

Kes on Hipodroomi Karika finalistid?

Hipodroomi Karikas on pika ajalooga võistlus – seda on korraldatud “Eliit” nime all alates 1948. aastast. Karika nime all hakati võistlust korraldama aastal 2018. Käesoleval hooajal toimus 8 etappi 1640-2640m pikkustel distantsidel. Finaalis toimub kaks jooksu (gitti) – esimene 1640m ja teine 2140m. Tulemused selguvad kahe jooksu distantsi aegade kokku liitmisel.

2024. aasta Hipodroomi Karikas on pühendatud Prantsusmaale. I gitt kannab nimetust Prix de Paris, II gitt Prix de France. Esimese giti stardinumbrid on loositud, teises saavad sõitjad ise numbrid valida vastavalt paremusjärjestusele.

Hooaja jooksul etappidelt kogutud punktide alusel lunastasid 7 hobust. Starti asub nendest viis:

NUMBER 1 – GLOBAL DEADLINE (Trixton – Global State – Donato Hanover), mära

Hobuse kasvataja on Global Farm AB (Rootsi), omanik JJ Stable AB (Rootsi) ja treener Jevgeni Ivanov, kes sõidab temaga ka finaalis.

GLOBAL DEADLINE on tõeline superstaar – ta võitis 2022. aastal Kriteerium eeljooksu ja finaali; 2023. aastal Derby eeljooksu finaali ning Hipodroomi Karika finaali ning ka sellel hooajal on ta teinud väga edukaid starte ja on saavutanud mitmeid esikohti. Samuti on ta hetke seisuga Hipodroomi kiireim hobune – tema nimele kuulub absoluutne rajarekord 1:57.8/11.8 1640m distantsilt.

NUMBER 2 – BRAVE SENSATION (Brad de Veluwe – Ania’s Magic N.G. – Boardwalk Hall), täkk

Hobuse kasvataja on Gudmund Haugstad (Eesti), omanik Virginijus Vaidotas (Leedu) ja treener ning sõitja finaalis Egidijus Gudonis.

BRAVE SENSATION ja Egidijus Gudonis on suurepärane võistluspaar – neil on suur kogemustepagas ning enamasti näeb neid esikolmikus, sellest hooajast on ka kolm võitu. Hobuse nimel on 1640m ja 2640m distantside rajarekordid täkkude arvestuses – (vastavalt) 1:58.9/12.5 ning 3:19.7/15.6.

NUMBER 3 – J.J. ANOTHER VINN (Make it Happen – Vinn de Luxe – Zerberus), mära

Hobuse kasvatajad on Jan Svendsen & Jevgeni Ivanov (Rootsi), omanikud Jelena Fironova & Jevgeni Ivanov. Viimane on ka hobuse treener, finaalis sõidab temaga Fironova.

J.J. ANOTHER VINN on igati oma nime vääriline – 2024. aastal on ta võitnud 6 jooksu ning tihti on ta esikolmikus esindatud. Hobune oli 2023. aastal kiireim vanem mära ning tema nimel on 2140m distantsi rajarekord 2:40.6/15.0 märade arvestuses. Eelmisel aastal saavutas ta Hipodroomi Karikal II koha.

NUMBER 4 – MANUZIO HANOVER (Donato Hanover – Mayday Hanover – Cantab Hall), ruun

Hobuse kasvataja on Hanover Shoe Farms Inc. (USA); omanik, treener ja sõitja finaalis Jukka Lahtinen (Soome).

MANUZIO HANOVER on Eestis tihedaks külaliseks saanud ning näitab vanemate hobuste jooksudes tublisid kilomeetri aegu. Sellel hooajal on tal parim tulemus 24. augustist, mil ta saavutas Lahtineni juhtimisel 2640m distantsil II koha.

NUMBER 5 – NORTHERNLIGHT GENIUS (R.C.Royalty – Royal Behaviour – Royal Prestige), ruun

Hobuse kasvataja on Ann Berit Sagedal (Norra), omanik TÜ Medeum (Eesti), treener ja sõitja finaalis Tatjana Zubenok.

NORTHERNLIGHT GENIUS on hea näide traavlite multifunktsionaalsusest – kui vaja, siis käib sadulas ja teeb edukaid starte ratsatraavis ehk monte‘s, samas sõidab hästi ka käruga. Sellel hooajal on ta kaks jooksu võitnud vanemate hobuste arvestuses.

Tutvu võistluste kavaga SIIN.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email