Kriteerium 2024 stardilist (1200 x 630 px) (1)

Kes osalevad Kriteerium 2024 finaalis?

7. september on taaskord Hipodroomil tähtis päev ning võib öelda, et ka väga eriline! Nimelt toimuvad samal päeval nii Kriteerium 2024 finaal kui ka Prix de France ehk Hipodroomi Karika finaal. Lisaks sellele saab Hipodroomil esmakordselt kaasa elada Prantsusmaa suursaadikutele, kes võistlevad omavahel paariskärudes! Igal juhul on mida oodata ning kutsume Teid kõiki kaasa elama!

Kriteerium ei ole üldse vähem tähtis võistlus, kui Derby. Kriteeriumil võistlevad parimad 3-aastased hobused erakordselt suure auhinnaraha peale. Võitja selgitatakse välja 2640 meetri pikkusel distantsil, mis on pisut pikem tavapärasest (2140m) distantsist – see paneb proovile nii mõnegi hobuse ja sõitja. Jooksule lisab põnevust ka see, et hobuste treenerid said ise stardinumbrid valida vastavalt poolfinaali tulemustele (võitja sai valida esimesena, teise koha saavutanud järgmisena jne) – ka stardinumber võib jooksu tulemuses mingil määral rolli mängida, kuid ei pruugi.

Kriteerium 2024 finaalis osalevad:

NUMBER 1 – BWT JOALIN (Appomattox – Real Live Woman – Angus Hall), mära

Hobuse kasvataja on Hagalund Trotters OÜ (Soome), omanik Veronika Mets.

Finaalis sõidab hobusega tema treener Aimur Mets. Tegemist on multitalendiga – ta on edukas traavisportlane, treener ja rautussepp.

BWT JOALIN on väga huvitav hobune, kellel tasub tulevikus silma peal hoida. Juba kahe-aastasena näitas ta head vormi ning tema nimele kuulub Baby Race 2023 auväärt teine koht. Sellel hooajal on ta peaagu igal võistlusel olnud esikolmikus, tugevas konkurentsis saavutas ta oma hooaja esimese võidu Kriteerium 2024 eeljooksus.

NUMBER 2 – RESCATOR (So Perfect – Starfruit – Yankee Mustang), täkk

Hobuse kasvataja ja omanik on Seboda OÜ (Eesti), treener Natalia Abdalla. Finaalis sõidab temaga Mahmoud Abdalla.

RESCATOR paistis silma juba 2-aastaselt, mil ta saavutas hooaja vältel vaid esimesi ja teisi kohti – samuti oli ta võidukas Tallinna Hipodroomi 100. sünnipäeva võistlusel ja Baby Race 2023 finaalis. Tema nimele kuuluvad mitmed Tuula Hipodroomi rajarekordid 2- ja 3-aastaste täkkude arvestuses. Ka sellel hooajal on ta Mahmoud Abdalla juhtimisel näidanud väga head taset ning on saavutanud mitmeid esikohti. Kriteerium 2024 eeljooksus saavutas ta 2. koha.

NUMBER 3 – REBEKA TOOMA (Broadway Hall – Wingait Energi – Super Arnie), mära

Hobuse kasvataja ja omanik on Oxalis AB (Rootsi) ehk Tooma traavihobuste kasvandus, mis on Eestis üks vähestest. “Tooma”-nimelisi hobuseid kohtab pea igal traavivõistlusel Eestis, kuid suurem osa neist võistleb edukalt ka välismaal.

REBEKA TOOMA treener on Jevgeni Ivanov ning finaalis stardib temaga Jelena Fironova, kes võitis hiljuti Derby finaali. Mära on sellel hooajal veidi vähem võistelnud, kuid on teinud häid tulemusi. Kriteerium 2024 poolfinaalis saavutas ta kolmanda koha. Hobuse nimel on ka 3-aastaste märade rajarekord 1640m distantsilt.

NUMBER 4 – BACIAMI (Mosaique Face – Flicka Lilla – Up Front Larry), mära

Hobuse kasvatajad on Patrick Lejon ja Anna Broberg (Rootsi); omanik, treener ja sõitja finaalis Svetlana Jegorova. Svetlana on harrastussportlane, kes treenib ainult enda isiklikke hobuseid.

BACIAMI on sellel hooajal näidanud pisut ebaühtlaseid tulemusi keskmistel distantsidel, kuid tundub, et augusti kuus saavutati lõpuks hea võistlusvorm ning saavutati kaks kolmandat kohta, sh Kriteerium 2024 eeljooksus. Ka Baby Race 2023 finaalis oli BACIAMI kolmandal kohal ning tema nimele kuulub 2-aastaste märade rajarekord 2140m distantsilt.

NUMBER 5 – STONEISLE WILBUR (Jontte Boy-Stoneisle Nana-Jailhouse Joey), täkk

Hobuse kasvataja on Kivisaaren Oriasema Oy (Soome), omanik Veronika Mets ja treener Aimur Mets. See on teine hobune, kes Aimuri käe all treenib ja Kriteeriumi finaalis osaleb.

STONEISLE WILBUR on sellel hooajal kokku teinud 8 starti ning saavutanud ühe kolmanda koha.

NUMBER 6 – MODERNA (Pronto Rib – Misty May – Tony Oaks), mära

Hobuse kasvataja on E. Lepeškienės ūkyje (Leedu), omanik Eglė Lepeškienė (Leedu) ja treener Rytis Lepeška (Leedu). Finaalis sõidab temaga Egidijus Gudonis (Leedu).

MODERNA on veel vähese võistluskogemusega, aga loodetavasti suure tulevikuga hobune – esimese stardi tegi ta alles mai kuus Leedus, kokku on ta startinud viiel korral.

NUMBER 7 – RAMBO TOOMA (Donato Hanover – Collect Tooma – Wall Street Banker), ruun

RAMBO TOOMA on teine hobune, kes on pärit Eestist, Tooma hobusekasvandusest – tema kasvataja on Oxalis AB (Rootsi), omanik Stall Oxalis (Rootsi) ja treener Jevgeni Ivanov, kes ka hobusega finaalis stardib.

Ka see hobune on veel vähese võistluskogemusega (esimene start oli juuli alguses), kuid on juba näidanud suurepärast taset, parandades igal võistlusel kilomeetri aega peaaegu terve sekundi võrra. Kindlasti on tegemist suure tulevikuga hobusega, kes vajab veel pisut aega ja kogemusi.

NUMBER 8 – MON’S ISFUMAROL (Tobin Kronos – Olympic Games – From Above), ruun

Hobuse kasvataja ja omanik on Gunnar Olsson Hästtransporter AB (Rootsi), treener Marina Mikkelsaar. Finaalis stardib temaga Natalia Borisenko.

MON’S ISFUMAROL on samuti vähese võistluskogemusega – sellel hooajal on ta teinud vaid viis starti ning saavutanud ühe kolmanda koha. Samas on ta heas vormis ning on võistlustel näidanud ühtlaseid kilomeetri aegu keskmistel distantsidel.

Tutvu võistluste kavaga SIIN.

Loe Prix the France ja Ambassador Race‘i kohta SIIT.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email