2I7A5174

Derby 2024 võitis J.J. Snowstorm

24. augustil leidis aset traavivõistluste hooaja üks oodatuimaid sündmuseid – Derby 2024. Finaali pääses sellel aastal kümme 4-aastast noorhobust ning distantsi pikkuseks oli 2640m.

J.J. Snowstorm Jelena Fironova juhtimisel võttis kohe peale starti liidripositsiooni ning suutis teistega pisut vahemaad tekitada – tema kannul tihedalt Diego Bob ja Jevgeni Ivanov ning J J Ice Cream S J koos Kenneth Danielseniga. Kuni viimase kurvini läks jooks väga sujuvalt, kuid seejärel oli märgata hobustes väsimuse tekkimist ning positsioonid hakkasid vahetuma.

J.J. Snowstorm tuiskas teistel eest ära ning seni esimeses rattas püsinud J J Ice Cream S J tõusis finisisirgel teise ja möödus Diego Bob‘ist, kes oli lõpus juba selgelt üsna väsinud – väga tihedalt nende kannul tegid lõpuspurdi Misteris ja Rytis Lepeška, kuid sellest esikolmikusse saamisest ei piisanud. Niisiis läksidki kõik kolm esimest kohta Jevgeni Ivanovi ja Jelena Fironova hobustele:

🥇 J.J. SNOWSTORM (Victor Gio – Ocean Topkip* – Eilean Donon), mära

Kasvataja: J.J. Stable OÜ, Eesti
Omanik: Jelena Fironova, Eesti
Treener: Jevgeni Ivanov, Eesti
Sõitja: Jelena Fironova, Eesti

2640m distantsi aeg: 3:20,9/16,1a – uus rajarekord!

🥈 J J ICE CREAM S J (S.J.’s Caviar – I Scraem Ice Cream – Revenue), mära
Kasvataja: J.J. Stable OÜ
Omanik: J.J. Stable OÜ
Treener: Jevgeni Ivanov
Sõitja: Kenneth Danielsen (Norra)

2640m distantsi aeg: 3:21,2/16,2a

🥉 DIEGO BOB (Tobin Kronos – Diamanti Bob – Credit Winner)
Kasvataja: Robert Stejdahl (Rootsi)
Omanik: Jevgeni Ivanov
Treener: Jevgeni Ivanov
Sõitja: Jevgeni Ivanov

2640m distantsi aeg: 3 3:23,7/17,2a

Jevgeni Ivanov kommenteeris Derby 2024 tulemusi järgmiselt: “Tunne on suurepärane (naerab). Teised jooksud ei läinud täna ootuspäraselt – esimeses jooksus kaks hobust hüppasid, teises hobused ei jooksnud väga hästi, aga Derby kompenseeris eelmised tulemused.” Küsisime, kuidas ta suutis peale seda rahulikult Derby starti minna: “Hobune (Diego Bob) on väga hea, kuid eelnevalt on tal olnud päris palju stressi. Mulle meeldib, kui hobune teeb enne suurt jooksu vigu (hüppab vms), siis tean, mida oodata ja treenida nii, et suures jooksus on väiksem võimalus, et hobune suures jooksus sama teeb. Minu taktika oli see, et sõidan esimesel rajal ning konkurendid teisel, et nad väsiksid kiiremini – kahe ringi peale annab see nende distantsile ca 40 meetrit juurde. Minu hobusele muidu 2640m distants väga hästi ei sobi, aga täna oli ta väga tubli.”

Lisaks väga edukale treenerikarjäärile on Ivanov ka hobuste aretaja. “Lisaks täkule ja märale me vaatame ka hobuste klassi – kui hea, tugev ja kiire ta on.” Enda kasvatatud J.J. Snowstormi kirjeldas ta järgmiselt: “J.J. Snowstorm võitis Kriteeriumi ja tema on super horse – sellel aastal on ta võistelnud vähe, kuid treenisime nii, et ta oleks Derby ajaks tippvormis. Tema sündis õues lumetormi ajal. Me olime võistlustel ning avastasime ta koju jõudes, kui märasid kontrollima läksime. Sealt pärineb ka tema nimi – Snowstorm.”

Tutvu teiste võistlustulemustega (24.08) SIIN.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email