2I7A2023-1

06.07 traavivõistlustel saavutas Fironova 3 võitu

Hipodroomi Perepäev toimus 6-7. juulil. Ürituse kavas oli meeleolukas show-programm, mille hulgast leidis toredaid tegevusi igaüks. Laupäeval tegi kaasahaarava muusikalise esituse noorteansambel Uurikad, pühapäeval esines laval Getter Jaani. 6. juulil oli traavivõistluste kavas 4 jooksu 2140m distantsidel, kuhu oli üles antud 38 hobust.

1. jooks oli avatud Eesti registri hobustele. Parima tulemuse 2:46.4/17.8 said kirja Jelena Fironova (EST) ja 6-aastane ruun Grom, kes möödus finishisirgel jooksu vedanud Lepshij-st ja I Love Tooma-st. Hobuse treener on Jevgeni Ivanov, omanik J. Fironova, kasvataja Prilepski hobusekasvandus.

Teise koha saavutasid J. Ivanov (EST) ja 5-aastane ruun Lepshij ajaga 2:47.1/18.1, kolmandaks platseerusid Jaanus Mikk (EST) ja 12-aastane ruun I Love Tooma – aeg 2:49.7/18.3.

2. jooksus, Åke Högströmi memoriaalis (avatud 4-aastastele hobustele), startis 11 võistluspaari. Jooks pakkus kaasaelajatele palju põnevust, sest tavaliselt nii suurt arvu hobuseid Eestis korraga stardis ei näe. Taaskord läks jooksu võit Jelena Fironovale, seekord hobusega J.J. Ice Cream S J, aeg 2:47.9/18.5. Kusjuures on märal tulemustest ette näidata vaid kvalifikatsiooni edukas läbimine. Hobuse treener on Jevgeni Ivanov, omanik ja kasvataja J.J. Stable OÜ.

Teise kohaga pidid leppima jooksu vedanud Alvydas Banenas (LIT) ja täkk Krystal Cass, aeg 2:48.2/18.6. Kolmas koht läks samuti Leedu sportlasele, seekord Egidijus Gudonisele ja täkule Stoneisle Barrett, aeg 2:48.7/18.7.

3. jooksus, vanemate hobuste B grupi arvestuses, startis 12 võistluspaari. Esikoha väärilise tulemuse tegid Jaanus Mikk ja 7-aastane ruun Janecky ajaga 2:48.6/18.8. Hobuse treener on Tatjana Zubenok, omanik Nina Laine ning kasvatajad Marianna ja Miia Myllymäki.

Teise koha saavutasid Aimur Mets (EST) ja 11-aastane täkk Yom Kippur ajaga 2:49.7/19.3 ning kolmandana lõpetasid jooks Miia Salminen (FI) ja 6-aastane mära Elkins, aeg 2:49.9/19.4.

Viimases jooksus osalesid vanemad hobused Hipodroomi Karika V etapi ehk A grupi arvestuses. Ka selles jooksus oli võidukas Jelena Fironova oma ustava võistluspartneri J.J. Another Vinn-iga, aeg 2:41.7/15.6. 9-aastase mära treener on J. Ivanov, omanikud J. Ivanov ja J. Fironova, kasvatajad Jan Svendsen. & J. Ivanov.

Teise koha ajaga 2:41.9/15.7 saavutasid J. Ivanov ja 5-aastane mära Global Deadline, kolmanda koha napsasid endale ajaga 2:41.9/15.7 Egidijus Gudonis ning 5-aastane täkk Brave Sensation.

6. juuli protokolliga saab tutvuda siin.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email