2I7A1786

11. juuni võistluste tulemused

11. juunil oli traavivõistlustele üles antud 41 hobust, kellest said tulemuse kirja 40 – võistlema tuldi nii Eestist, Rootsist, Soomest, Lätist kui ka Leedust. Vihma sadas ja rada oli märg, kuid hobused ja sõitjad pidasid vapralt vastu. Kvalifikatsiooni läbisid edukalt 2-aastane mära I Let You Know ja 4-aastased mära J.J. Ice Cream S J ning ruun M.H. Cold Play. Kõik jooksud toimusid 2140m distantsil.

Esimene jooks oli avatud 3-aastastele hobustele, kus olid taaskord võidukad Mahmoud Abdalla (EST) ja Seboda OÜ poolt kasvatatud täkk Rescator ajaga 2:47.5/18.3. Teise koha saavutasid Aimur Mets (EST) ja BWT Joalin ajaga 2:48.2/18.6, kolmandana finisheerusid Natalia Borisenko (EST) ning Mon’s Isfumarol.

Teises jooksus startisid vanemad hobused B grupi arvestuses. Kohe algusest jooksu vedama läinud Leedu võistleja Egidijus Gudonis ja 7-aastane täkk Maibah saavutasid võidu ajaga 2:48.1/18.6. See on võistluspaari neljas järjestikune võit sellel hooajal. Hobuse kasvataja on JT Trotting OÜ (Eesti), omanik ja treener E. Gudonis. Teise koha saavutasid Natalia Borisenko ja 12-aastane ruun Barkaks Pilgrim ajaga 2:49.1/19.0, kolmandaks platseerusid Tatjana Zubenok (EST) ja 12-aastane ruun I Love Tooma ajaga 2:49.1/19.0.

Kolmas jooks oli avatud 4-aastastele hobustele, keda oli stardis kokku suisa 10! Parima tulemuse 2:45.6/17.4 said kirja Jevgeni Ivanov (EST) ja Diego Bob, kes viimases kurvist teistega pika vahemaa suutsid tekitada. Täkk on kasvatatud Rootsis Robert Stejdahl’i poolt, omanik ja treener J. Ivanov. Teise koha saavutasid Rytis Lepeška (LIT) ja ruun Misteris ajaga 2:51.4/20.1, kolmandana lõpetasid jooksu Aimur Mets ja Knight Dream Cass ajaga 2:51.5/20.1.

Neljandas jooksus võistlesid omavahel vanemad hobused, seekord Hipodroomi Karikasarja raames – neid oli kokku 8. Tihedas konkurentsis õnnestus esimene koht saavutada 5-aastasel märal Global Deadline‘il, kes jätkas võidulainel olemist – aeg 2:44.5/16.9. Millisekundi võrra aeglasema tulemuse 2:44.6/16.9 said kirja teise koha saavutanud Egidijus Gudonis ning 5-aastane täkk Brave Sensation. Ka kolmas koht läks Leetu, seekord Ernestas Juškauskasele ja 12-aastasele täkule Panther Face, aeg 2:45.1/17.1.

Viimane jooks oli taaskord avatud vanematele hobustele (C grupp). Võitja välja kuulutamine võttis kohtunikel mõne hetke aega, sest nii esimese kui ka teise koha saavutanud sportlased said kirja sama tulemuse – 2:50.1/19.5. Esikoht määrati Jevgenia Prassolovale (EST) ja 5-aastasele hallile märale Fifa‘le, Jekaterina Mišina (EST) ning 11-aastane täkk Yom Kippur pidid leppima teise kohaga. Jaanus Mikk ja 7-aastane ruun Janecky saavutasid kolmanda koha, aeg 2:50.3/19.6.

Järgmised traavivõistlused toimuvad Hipodroomi Perepäeva raames 6-7. juulil.

Kõikide tulemustega saab tutvuda siin.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email