2I7A1209 (1)

Lastekaitsepäev ja 1. juuni võistluste tulemused

Lastekaitsepäeva raames oli huvilistel võimalik taaskord Hipodroomi talli külastada ning traavisporti tutvustas 15 aastat järjest parima treeneri tiitli pälvinud Jevgeni Ivanov. Eriti selgelt jäi kõlama lause: “Selleks, et traavisport Eestis püsima jääks, on vaja spordiala juurde tuua rohkem lapsi ja noorukeid.”

Võistlustingimused sportlastele ja hobustele olid räsivad – hommikul oli meeletu kuumus ja päike, kuid enne esimest jooksu algas lakkamatu vihmasadu ning taustal mürises äike. Kõikide jooksude distantsi pikkus oli 2140m.

Esimene jooks oli avatud 4-aastastele hobustele- kusjuures olid kõik täkud. Esikoha väärilise soorituse tegi veel võrdlemisi väikese võistluskogemusega Diego Bob Jevgeni Ivanovi juhtimisel – aeg 2:47.6/18.3. Hobuse kasvataja on Robert Stejdahl (Rootsi), omanik ja treener J. Ivanov. Ajaga 2:48.9/18.9 saavutasid teise koha Mahmoud Abdalla ja Ben Livin, kolmandaks platseerusid Soome võistleja Miia Salminen ning Kannonball Flower ajaga 3:03.6/25.8.

Teises jooksus startisid 3-aastased hobused, kelle hulgas on käesoleval aastal väga tugev konkurents. Kui muidu kulges jooks võrdlemisi rahulikult, siis viimasel sirgel läks esikoha nimel tõsiseks rebimiseks. Sõna otseses mõttes ninapikkuse võrra varem ületasid finishijoone Mahmoud Abdalla ja täkk Rescator, nende järel Jevgeni Ivanov ning mära Rebeka Tooma – mõlema aeg 2:44.6/16.9. Kolmanda koha saavutasid Aimur Mets ja mära BWT Joalin ajaga 2:45.8/17.5. Ilmselt ei vaja ükski nendest hobustest enam pikemat tutvustamist – loodetavasti näeme neid edukalt esinemas ka Kriteeriumil.

3-aastaste ja vanemate C grupi arvestuses startis 6 hobust. Jooksu läksid koheselt vedama Jaanus Mikk ning 7-aastane ruun Janecky, kes suutsid oma positsiooni säilitada lõpuni välja ja saavutasid jooksus esimese koha ajaga 2:51.4/20.1. Võidu teeb kindlasti eriti magusaks see, et Janecky on väga raske hobune, kellega sõita. Hobuse kasvatajad on Marianna ja Miia Myllymäki (Soome), omanik Nina Laine (Soome) ja treener Tatjana Zubenok.

Teise koha saavutasid Marina Mikkelsaar ja vaid 3-aastane ruun Mon’s Eruption, kes alles kaks nädalat tagasi läbis edukalt kvalifikatsiooni ja sai võistlemisõiguse – nende tulemus 2:53.6/21.1. Kolmanda koha saavutas taaskord Miia Salminen, seekord 5-aastase märaga nimega Fifa – aeg 2:54.5/21.5.

Neljandas jooksus, vanemate hobuste B grupi arvestuses startis lausa 8 võistluspaari täielikus paduvihmas. Ajaga 2:47.1/18.1 olid võidukad Leedu sportlane Egidijus Gudonis ja 7-aastane täkk Maibah. Hobuse kasvataja on Ann Berit Sagedal (Norra), omanik ja treener E. Gudonis. Tihedas konkurentsis saavutasid teise koha Jevgeni Ivanov ning 5-aastane ruun Lepshij, aeg 2:47.6/18.3, kolmanda koha ajaga 2:48.1/18.6 saavutasid Tatjana Zubenok ja 12-aastane ruun I Love Tooma.

Hipodroomi Karika III etapil (vanemad hobused, A grupp) startis 6 hobust. Järjekordse etapivõidu ajaga 2:41.8/15.6 said kirja Jevgeni Ivanov ja 5-aastane mära Global Deadline. Hobuse kasvataja on Global Farm AB (Rootsi), omanik JJ Stable AB (Rootsi), treener J. Ivanov. Ajaga 2:42.3/15.8 saavutasid teise koha Egidijus Gudonis ja 5-aastane täkk Brave Sensation, kolmandaks platseerusid Jaanus Mikk ja 6-aastane ruun Grom ajaga 2:42.8/16.1.

Järgmised traavivõistlused toimuvad teisipäeva õhtul, 11. juunil.

Kõikide tulemustega saab tutvuda siin.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email