2I7A8165

Kasvataja Karika viis koju perekond Haugstad – 18.11 tulemused

Tuula Hipodroomi jaoks lõppes traavivõistluste hooaeg 18. novembril, mil selgitati välja parimad traavisportlased ja Kasvataja Karikas 2023 võitja. Kõik jooksud toimusid 2140m distantsil.

Järgmisel korral kohtume hobufännidega 25. novembril Tallinna Hipodroomil, mil tähistame Hipodroomi 100. sünnipäeva. Lisainfot ürituse kohta leiad siit. “Hipodroom 100” on ühtlasi ka selle hooaja viimane võistlus.

Päeva alustas seekord monte, kuhu oli üles antud 5 hobust. Ülekaalukalt parima tulemuse 2:51.5/20.1 tegid 8-aastane ruun Concrete Dee ja eestlastelegi tuttav Soome sportlane Miisa Pulkkanen, kes lisaks ratsatraavile tegeleb ka takistussõiduga. Concrete Dee on kasvatatud Rootsis Köttimporten i Scandinavien AB poolt, tema omanik on Mari Kyllönen (Soome) ja treener Tatjana Zubenok (Eesti). Monte‘s saavutasid teise koha Joanna Karling (Soome) ja 9-aastane ruun Ypäjä Louvre ajaga 2:53.6/21.1 ning kolmandaks platseerusid Elisa Tuominen (Soome) ja 11-aastane ruun I Love Tooma, aeg 2:53.9/21.3. Monte on hea näide sellest, kui mitmekülgsed hobused on traavlid – nad on ideaalsed nii ratsutamiseks kui ka kärus sõitmiseks ja suudavad mõlemal alal hästi esineda.

2-aastastele hobustele avatud jooksus saavutas esikoha saavutas Baby Race 2023 võitja – täkk Rescator, kellega sõitis Mahmoud Abdalla (Eesti), aeg 2:48.3/18.6. Hobuse kasvataja ja omanik on Seboda OÜ (Eesti) ja treener Natalia Abdalla. Finishisirgel käis rebimine Baciami (sõitja Svetlana Jegorova) ja BWT Joalin‘i (Aimur Mets) vahel, kes saavutasid vastavalt teise ja kolmanda koha aegadega 2:48.7/18.8 ning 2:49.0/19.0.

Järgmisena startisid 3-aastased hobused, samas jooksus Kasvataja Karikas 2023 arvestuses osalesid Julie Sensation ja MP Printsessa. Julie Sensation on teinud väga edukaid starte juba 2-aastasest saadik ning ka praegune hooaeg on mära jaoks igati edukas olnud. Nii ka seekord – koos Niina Haugstadiga (Eesti) “roolis” saavutas mära Julie Sensation järjekordse võidu ajaga 2:51.6/20.2. Hobuse kasvataja on Gudmund Haugstad (Eesti), omanik Sissel Rebekka Haugstad (Eesti). Teise koha saavutasid ruun Larrigan ja Dainius Perednikas (Leedu) ajaga 2:52.6/20.7. Kolmandana finisheerusid täkk Ben Livin ning Natalia Abdalla (Eesti) ajaga 2:52.7/20.7.

Vanemate hobuste B grupi jooks oli algusest lõpuni pingeline. Sõitu vedas pikalt Northernlight Genius, viimases kurvis võtsid tema tuulde Eck Boy ja Moonlight Master. Väga tasavägise finishisirge tulemusel krooniti võitjaks Leedu võistleja Egidijus Gudonis ja 6-aastane ruun Eck Boy ajaga 2:48.1/18.6. Hobuse kasvataja on Vigimantas Peredniko Ūkyje (Leedu), omanik ja treener E. Gudonis. Teise koha saavutasid Märt Pello (Eesti) ja 8-aastane ruun Moonlight Master ajaga 2:48.2/18.6, kolmanda kohaga pidid leppima Svetlana Jegorova (Eesti) ning 8-aastane Northernlight Genius tulemusega 2:48.5/18.7.

Viimane jooks oli samuti avatud vanematele hobustele, seekord A grupi arvestuses. Jooksu vedasid Fruit Costashorta ja Actual Star, finishisirgel tõusis veel kolmandasse rattasse Brave Sensation. Finish oli väga tasavägine ning kohtunikel võttis pisut aega, et võitja kindlaks teha.

Sõna otseses mõttes ninapikkuse võrra teistest varem ületas finishi10-aastane ruun Actual Star ja Tatjana Zubenok, kes saavutasid võidu ajaga 2:44.9/17.1. Hobuse treener on Zubenok ise, kasvataja AB Svensk Reklamfinans (Rootsi) ja omanik Mari Kyllönen. Jooksu võitjale oli välja pandud ka eriauhind “TÜ Medeum 35”, mis on Zubenoki vanavanemate ettevõte, seega oli võit igati tähenduslik. Sama aja said kirja teise koha saavutanud Jevgeni Ivanov (Eesti) ja 5-aastane mära Fruit Costashorta, kolmas koht läks Egidijus Gudonisele ning 4-aastasele täkule Brave Sensation‘ile, aeg 2:45.0/17.1.

Kõik tulemused.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email