381089407_870653227855072_5779179311502414243_n

23.09.2023 traavivõistluste tulemused

23. septembril õnnistati Hipodroomi erakordselt vihmase ilmaga. Kui vahepeal andsid pilved lootust, et nüüd võiks taevataat kraanid kinni keerata, siis kahjuks seda ei juhtunud ning võistlejad veetsid terve päeva paduvihma käes. Sellest tulenevalt oli ka traavirada porine ja ajad tavapärasest tagasihoidlikumad.

Esimesed vaprad võistlejad olid 3-aastased hobused, keda oli stardis vaid 4. Parimaks tunnistati Jevgeni Ivanovi juhtimisel tema enda kasvatatud mära J.J. Eastermiracle, kelle omanik ja treener on samuti J. Ivanov. 2140m distantsi lõpetasid nad ajaga 2:49.0/19.0. Teise koha ajaga 2:51.1/20.0 saavutasid Natalia Abdalla ja Rootsis kasvatatud (Bengt Nilsson) täkk Ben Livin, kes kuulub Seboda OÜ-le ning kelle treener on Abdalla ise. Auväärt kolmandal positsioonil lõpetasid Märt Pello ja Domino ajaga 2:55.1/21.8. Mära kasvataja, omanik ja treener on J. Ivanov.

Järgmisena võeti omavahel mõõtu monte‘s ehk ratsatraavis. Jooks oli väga põnev – favoriithobune Concrete Dee galopeeris vahetult peale starti ja jäi teistest maha, kuid suutis peagi neile järgi jõuda ning viimases kurvis jooksu vedanud Ypäjä Louvre‘ist mööduda. Kahjuks aga võistluspaar tulemust kirja ei saanud, seega tunnistati monte võitjaks 9-aastane ruun Ypäjä Louvre, kellega sõitis Soome võistleja Susanna Visuri. 2140m distantsi aeg 2:51.1/20.0. Hobuse kasvataja on Hevosopisto OY (Soome) ja omanik Mari Kyllönen (Soome). Teise koha ajaga 2:52.4/20.6 saavutasid Iida Vastamäki 8-aastase mära Hulakan Doris Day‘ga, kelle kasvatajad ja omanikud on Raimo Peltonen ning Päivi Rautio (Soome). Kolmanda koha väärilise aja 2:55.0/21.8 sõitsid välja Maria Virtanen ja 12-aastane täkk Muscat Tone. Hobune on kasvatatud Soomes (Cream Rapids Investing OY), omanik on Ulsans SK MTÜ (Eesti). Kõiki esikolmiku hobuseid treenib Tatjana Zubenok.

Kolmandas jooksus 2140m distantsil startis 8 kaheaastast hobust, kes on oma lühikese võistluskarjääri jooksul juba näidanud häid tulemusi. Noorhobuseid on ees ootamas Baby Race 2023, mis toimub 21. oktoobril.

Jooksu läksid kohe stardis vedama Vilis Tsizevski ja All Clear Is Given ning Natalia Abdalla ja Rescator, kelle vahel läks finishisirgel tihedaks rebimiseks. Võidukaks osutus siiski All Clear Is Given ajaga 2:56.8/22.6. Täku kasvataja on Lars Nordlander (Rootsi), omanik Euro System AB (Rootsi), treener Natalia Abdalla. Sama aja sai kirja täkk Rescator, kes pidi leppima teise kohaga. Hobuse kasvataja ja omanik on Seboda OÜ, treener samuti N. Abdalla. Kolmanda koha saavutasid Svetlana Jegorova ja Baciami ajaga 2:56.9/22.7. Mära kasvatajateks on Patrick Lejon ja Anna Broberg, omanik ning treener S. Jegorova.

Seejärel startisid 2140m distantsil vanemad hobused. Stardiauto tagant võtsid kohe esimesed positsioonid sisse Fruit Costashorta ja Yom Kippur, kes jooksid külg-külje kõrval kuni viimase kurvini. Neid asus “atakeerima” Actual Star ja kuna Yom Kippur väsis vahetult enne finishit, siis tõsisem võistlus läks lahti Fruit Costashorta ning Actual Star‘i vahel.

Finishijoone ületasid esimesena Jevgeni Ivanov ja 5-aastane mära Fruit Costashorta, kes said kirja aja 2:46.6/17.9. Mära kasvataja on Jan Engström (Rootsi), omanik ja treener J. Ivanov. Ninapikkuse võrra hiljem finisheerusid Märt Pello ning 10-aastane ruun Actual Star, distantsi aeg 2:46.7/17.9. Hobuse kasvataja on AB Svensk Reklamfinans (Rootsi), omanik Mari Kyllönen (Soome), treener Tatjana Zubenok. Kolmandale kohale platseerusid Vilis Tsizevski ja Moonlight Master ajaga 2:48.2/18.6. 6-aastase ruuna kasvataja on Raili Mäki-Jaakkola (Soome), omanik Julia Tsizevskaja, treener Vilis Tsizevski.

Ka viimane jooks, Eesti registri hobustele, oli Ivanovile edukas. Jooksu algusest peale juhtinud Koroleva San ja J. Ivanov jäid hoolimata pingutustest teistele puutumatuks – distantsi aeg 2:58.7/23.5. 6-aastase mära kasvataja on V. Panchenko (Venemaa), omanik Jelena Fironova ja treener J. Ivanov. Uskumatu üllatustulemuse tegid Märt Pello ning 4-aastane ruun Lepshij – võistluspaar saavutas 2. koha ajaga 2:58.9/23.6. Hobuse kasvataja on Murat Gabuev (Venemaa), omanik J. Fironova ning treener J. Ivanov. Kolmandale kohale platseerusid Tatjana Zubenok ja Niras Emir ajaga 2:59.1/23.7. 6-aastane ruun on kasvatatud Rootsis Ramona Nilssoni ja Nicklas Ottossoni poolt, hobuse omanik on TÜ Medeum (Eesti) ning treener T. Zubenok.

KÕIK TULEMUSED

Järgmised võistlused toimuvad uuel Hipodroomil Tuula külas juba 7. oktoobril, mil pannakse Baby Race 2023 eeljooksu raames proovile 2-aastased hobused. Parimatest parim selgitatakse aga välja 21. oktoobril Baby Race 2023 finaalis. Siis saab kaasa elada ka meeleolukale “Eesti-Soome maavõistlusele”, sest omavahel võistlevad Eesti traavinaised ja Soome traavimehed.

Tule kaasa elama!

Fotode autor: Andrei Tshaljuk

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email