2I7A5160

Derby 2023 võitis Global Deadline

4-aastaste traavlite aasta tähtsaim võistlus Derby on selleks aastaks selja taga. Derby arvestuse jooks oli 26.08 võistluste kavas viimane, distantsi pikkus oli 2640m, raja tingimused olid head.

Global Deadline võttis ootuspäraselt kohe liidripositsiooni, teised koondusid tema järele hanerivisse. Teise ringi tagumises kurvis tõusis teise rattasse J.J. Dragon, teistele jõudis järgi esialgu maha jäänud J.J. Daenerys. Kolmandal ringi viimases kurvis tõusis ta kolmandasse rattasse. Finishisirgel püsisid hobused tihedalt koos, Global Deadline endiselt juhtimas, J.J. Dragon tema järel. Paarkümmend meetrit enne finishijoone ületamist lisas veel kiirust J.J. Daenerys. Niisiis saavutasidki kolm esimest kohta Jevgeni Ivanovi treeningus olevad hobused:

🥇 Global Deadline (mära) & Jevgeni Ivanov- 3:31.4/20.1
Treener: J. Ivanov (Eesti), omanik J.J. Stable AB (Rootsi), kasvataja Global Farm AB (Rootsi)

🥈 J.J. Dragon (ruun) & Jelena Fironova – 3:31.7/20.2
Treener: J. Ivanov, omanik: J.J. Stable OÜ (Eesti), kasvataja J.J. Stable OÜ (Eesti)

🥉 J.J. Daenerys (mära) & Oleksandr Movchanets – 3:31.8/20.2
Treener: J. Ivanov, omanik: J. Ivanov, kasvataja: J. Ivanov

Derby 2023 võitis Global Deadline

Esimese jooksuna oli kavas Kriteerium 2023 eeljooks (distants 2640m), millest võttis osa 5 hobust. Kohe läksid jooksu juhtima Jelena Fironova ja J.J. Snowstorm, kes hoidsid teistega väikest vahemaad. Kuni viimase kurvini püsisid hobused üksteise kannul ja järjekord muutumatuna, kuid siis võttis ennast liidri kannule Julie Sensation, kes koos J.J. Snowstorm‘iga finishisirgel tasavägise duelli pidasid. Võitjaks osutusid Jelena Fironova ja J.J. Snowstorm (mära) ajaga 3:22.0/16.5 – hobuse treener on Jevgeni Ivanov, omanik Jelena Fironova, kasvataja J.J. Stable OÜ. Niina Haugstad ja Julie Sensation (mära) pidid leppima teise kohaga, aeg 3:22.3/16.6. Kolmanda koha saavutasid Natalia Abdalla ning Ben Livin (täkk) ajaga 3:28.4/18.9.

Kriteerium 2023 eeljooksu võitis J.J. Snowstorm.

Teine jooks oli avatud 2-aastastele hobustele, keda oli stardis kokku 7, distantsi pikkus 2140m. BWT Joalin tegi vägeva stardi ja hoidis teistega mõnda aega distantsi. Rescator küll pakkus talle konkurentsi, aga jäi jälle maha – kuniks viimases kurvis ta möödus liidrist ning kindlustas sellega endale esikoha. Rescator‘i (täkk) aeg 2:50.4/19.6, sõitja Mahmoud Abdalla, treener Natalia Abdalla ning omanik ja kasvataja Seboda OÜ. Teise koha saavutas samuti N. Abdalla treeningus olev Twinkle Toes (mära) koos Oleksandr Movchanetsiga, aeg 2:50.6/19.7. Kolmandana finisheerusid Natalia Abdalla ja Weah Wici (mära), aeg 2:51.5/20.1.

2-aastaste jooksu võitja Rescator.

Järgmisena startisid 3-aastased ja vanemad hobused (B grupp). 2140m distantsil startis 9 hobust. Jooksu läks koheselt kindlalt vedama 6-aastane ruun Janecky Tatjana Zubenoki juhtimisel ning hoidsid oma positsiooni kuni lõpuni, saavutades esikoha ajaga 2:47.5/18.4. Zubenok on Janecky treener, hobuse omanik on Nina Laine (Soome) ja kasvatajad Marianna ning Miia Myllymäki (Soome). Teise koha saavutasid Soome võistleja Miia Salminen hobusega 5-aastase Elkins‘iga (mära) ajaga 2:48.4/18.7, kolmandana finisheerusid Jaanus Mikk ja 12-aastane täkk Muscat Tone, aeg 2:48.8/18.9.

Janecky ja Tatjana Zubenok

Eelviimane jooks oli avatud vanematele hobustele, kes võistlesid Hipodroomi Karika VIII etapil, 2640m distantsil. Võistlus oli tasavägine ja hobused ilmselgelt heas vormis. Teise ringi esimeses kurvis läksid jooksu juhtima Jelena Fironova ja J.J. Another Vinn, kes jäid kuni lõpuni teistele püüdmatuks. 8-aastane mära lõpetas jooksu ajaga 3:24.9/17.6. Hobuse omanikud on Jelena Fironova ja Jevgeni Ivanov (kes on ka hobuse treener), kasvatajad Jan Svendsen ja Jevgeni Ivanov (Rootsi). Teise koha väärilise ajaga 3:25.7/17.9 finisheerusid Anna Vink hobusega 5-aastase mära Fruit Costashorta‘ga, kolmanda koha teenisid välja Märt Pello ja 9-aastane ruun Ypäjä Louvre ajaga 3:26.3/18.1.

J.J. Another Vinn ja Jelena Fironova

Kõik tulemused on siin.

Kohtumiseni 9. septembril, mil selgub parim 3-aastane traavel!

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email