2I7A3770-1

25.07 traavivõistluste tulemused

Möödas on selle hooaja teine teisipäevaõhtune traavivõistlus – sellises formaadis ei ole Hipodroomil varem võistluseid toimunud. Kahjuks ilm meile üldse ei halastanud ning vihma kallas kogu õhtu jooksul lakkamatult. Rada pidas siiski ekstreemsetele ilmaoludele ja pea 40 hobuse kappamisele hästi vastu.

Enne võistluspäeva (või oleks õigem öelda õhtu?) ametlikku algust toimus kvalifikatsioonijooks – selle läbisid edukalt 2-aastane täkk Ramonez Nimbus ja Gudmund Haugstad.

Traavivõistluste ametlik osa algas kell 17.30, mil asusid starti 3-aastased hobused 1640m distantsil. Jooksu läks alguses ootuspäraselt vedama Sussex Royalty, tema kannul JJ Eastermiracle. Viimases kurvis avanes võimalus muidu tagapool püsinud Julie Sensationil tõusta kolmandasse rattasse ning sirgele jõudes ta teistest ka möödus. Niisiis said esikoha kirja Gudmund Haugstad enda kasvatatud ja treenitud märaga Julie Sensation ajaga 2:05.8/16.7. Teise ja kolmanda koha üle käis tihe rebimine – seekord jäid peale Jevgeni Ivanov ja J.J. Eastermiracle ajaga 2:07.0/17.4, kolmanda koha saavutasid Miia Salminen ja Sussex Royalty ajaga 2:07.2/17.6.

Järgmisena asusid võistlustulle 4-aastased hobused, distantsi pikkus 1640m. Head vormi näitas Hulakan Fighter, kes hoidis kuni viimase sirgeni liidripositsiooni, kes aga enne finishi ületamist väsis ning jäi teistest maha. Esimese koha saavutasid Egidijus Gudonis ja Brave Sensation ajaga 2:09.0/18.7. Täkk on kasvatatud Eestis, Gudmund Haugstadi poolt ning tema omanik on Virginijus Vaidotas (Leedu). Napilt jäid teisele kohale Jelena Fironova ja J.J. Dragon ajaga 2:09.1/18.7, Tatjana Zubenok ning Hulakan Fighter saavutasid kolmanda koha ajaga 2:10.3/19.5.

2-aastased võistlesid omavahel 2140m distantsil. Parima ajaga 2:58.3/23.3 finisheerusid Mahmoud Abdalla ja täkk Rescator, kes läksid juba stardiauto tagant jooksu juhtima ning säilitasid oma liidripositsiooni kuni lõpuni. Rescatori treenib Natalia Abdalla, tema kasvataja ja omanik on Seboda OÜ. Ninapikkuse võrra hiljem ületasid finishijoone Vilis Tsizevski ja All Clear Is Given ning said kirja aja 2:58.4/23.4. Kolmanda koha saavutasid ajaga 3:00.1/24.2 Svetlana Jegorova ja Baciami, kes jäid alguses teistest maha, kuid taastasid edukalt oma positsiooni jooksu lõpuks.

Peale pisut pikemat pausi jätkasid vanemad hobused 1640m distantsil. Neljanda jooksu arvestuses startis B grupp. Oma suurepärast vormi tõestasid taaskord Aimur Mets ja Yom Kippur, kes läksid esimeses kurvis võistlust juhtima ning ühtlasi ka võitsid jooksu ajaga 2:07.3/17.6. 10-aastane täkk on kasvatatud Rootsis Jari Vuorio ja Tarmo Forssteni poolt, tema omanik on Jekaterina Mišina ja treener Aimur Mets. Teise koha väärilise aja 2:07.5/17.7 said kirja Svetlana Jegorova ning 12-aastane täkk Muscat Tone, kolmandana finisheerusid Märt Pello ja 11-aastane ruun I Love Tooma ajaga 2:07.6/17.8.

Hipodroomi Karika (vanemad hobused, A grupp) VI etapist võtsid osa 8 hobust. Võistlus oli tasavägine, paarid püsisid tihedalt koos. Viimasel 500 meetril õnnestus Jevgeni Ivanovil ja 4-aastasel Global Deadline‘il teistega pikem vahemaa tekitada, millega kindlustati ka etapi võit väga kiire ajaga 2:02.4/14.6. Mära kastavaja on Global Farm AB (Rootsi), omanik JJ Stable AB (Rootsi). Teise koha saavutasid Jelena Fironova ja 6-aastane mära Koroleva San ajaga 2:04.2/15.7 ning kolmandaks tulid Anna Vink ja 5-aastane mära Fruit Costashorta ajaga 2:04.3/15.8. Kõiki esikolmiku hobuseid treenib Jevgeni Ivanov.

Viimases jooksus võistlesid vanemad hobused C grupi arvestuses. Jooksu võitsid Jana Tsizevskaja ja 6-aastane ruun Moonlight Master, kellel õnnestus finishisirgel liidrist mööduda – aeg 2:08.7/18.5. Hobune on kasvatatud Soomes Raili Mäki-Jaakkola poolt, tema omanik on Julia Tsizevskaja ja treener Vilis Tsizevski. Teise koha väärilise aja 2:09.0/18.7 said kirja Tatjana Zubenok ning Janecky, kolmanda koha saavutasid Svetlana Jegorova ja Hulakan Doris Day ajaga 2:09.6/19.0.

Kõikide tulemustega saab tutvuda siin.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email