2I7A2057

09.07.2023 traavivõistluste tulemused

Juba traditsiooniks saanud juuli alguses toimuva võistlusmaratoni teisel päeval olid kavas peamiselt lühema distantsiga jooksud – 1640m, v.a. Mikko Kerola Memory Race, mis toimus distantsil 2140m. Ilm oli taas suurepärane ning seekord jäid viimases jooksus osalejad peaaegu kuivaks.

Alustame algusest – kell 13.00 startisid esimeses jooksus 4-aastased hobused. Koheselt juhtima läinud Jevgeni Ivanov ja Global Deadline hoidsid oma liidripositsiooni kuni finishijoone ületamiseni ning said kirja tulemuse 2:04.8/16.1. Mära treenib Jevgeni Ivanov, tema omanik on JJ Stable AB (Rootsi) ja kasvataja Global Farm AB (Rootsi). Pisut vahemaad hoidnud Egidijus Gudonis ja Brave Sensation saavutasid teise koha ajaga 2:06.3/17.0. Jelena Fironova ja JJ Dragon näitasid finishisirgel, mis puust nad tehtud on, ning lõpetasid jooksu kolmanda kohaga, aeg 2:06.7/17.2.

Teine jooks oli taaskord monte, võrreldes eelmise päevaga oli osalejaid rohkem – lisandusid laupäeval kärus võistelnud Mr Nice Way, I Love Tooma ja Moonlight Melody. See on ehtne näide traavlite mitmekülgsusest – paljud võistlustraavlid käivad ka ratsa, mitte ainult käru ees.

Pharaon Face näitas ka teisel päeval suurepärast vormi ning võttis taaskord jooksu vedamise endale, hoides kuni jooksu lõpuni teistega korralikku distantsi. Finishisirgel näitas hobune küll kergeid väsimuse märke, kuid sellegi poolest jäi ta teistele püüdmatuks – Pharaon Face, sõitja Heta Huuskolaga võitsid jooksu ajaga 2:06.1/16.9. 11-aastase ruuna omanik ja treener on Kaisa-Leena Ahlroth, kasvatatud on hobune Rootsis. Teise koha saavutasid Joanna Karling ja Mr Nice Way ajaga 2:06.3/17.0 ning kolmandaks jäid Susanna Visuri ja Ypäjä Louvre ajaga 2:06.4/17.1.

Kolmandas jooksus, mis oli avatud vanematele hobustele (C grupp), startis 10 hobust. Jooksu läks juhtima Actual Star, tihedalt kannus püsisid neil Sorana ja Yom Kippur. Selline järjestus püsis kuni lõpuni – esikoha saavutasid Tatjana Zubenok ja 10-aastane ruun Actual Star ajaga 2:03.2/15.2. 10-aastase ruuna treener on Zubenok ise, tema omanik on Mari Kyllönen (Soome), kasvatatud on hobune Rootsis. Teise koha kindlustasid endale Ernestas Juškauskas ja Sorana ajaga 2:04.6/15.9 ning kolmanda koha saavutasid Aimur Mets ja Yom Kippur ajaga 2:05.3/16.4.

Järgmisena startisid jällegi vanemad hobused, seekord B grupi arvestuses. Peaaegu kõik hobused püsisid tihedalt koos ning käis mäng positsioonide üle, eesotsas püsisid Northernlight Genius ja Vincent Croft. Teisel ringil möödus neist Easy To Love, kes jäi ka jooksu vedama ning koos sõitja Kristian Lellaga kindlustasid endale võidu, aeg 2:03.9/15.5. Hobuse omanik ja treener on samuti Lella, kasvatatud on ta Soomes. Teise koha väärilise aja 2:04.5/15.9 said kirja Egidijus Gudonis ja Vincent Croft, kolmandana lõpetasid Tatjana Zubenok ning Northernlight Genius ajaga 2:04.6/16.0.

5. jooks oli avatud 3-aastastele hobustele ning pühendatud Mikko Kerola’le. Mikko tuli Eestisse tänu Hipodroomi tolleaegsele direktorile Åke Högsrtömile, kes oli ühtlasi ka tema hea sõber. Mikko võitis läbi aastate mitmeid Suuri Auhindu, sh Baby Race, Kriteerium, Derby, Kasvataja Karika.

3-aastaseid hobuseid oli stardis 10. Peale starti tõusid esile küll mõned hobused, kuid kogu jooksu vältel käis paremate positsioonide pärast tihe rebimine. Sussex Royalty oli pikalt liider, teisel ringil jõudis talle järgi Julie Sensation, kes möödus temast vahetult enne viimast kurvi ning ühtlasi saavutas jooksus ka esikoha ajaga 2:43.1/16.2. Gudmund Haugstadi poolt kasvatatud ja treenitud ning Sissel Rebekka Haugstadi poolt omatud mära on fenomenaalne – eelmisel aastal oli ta võidukas mitmetes 2-aastaste jooksudes, samuti võitis ta Baby Race 2022, ning ka 3-aastaste jooksudes on Julie Sensation näidanud suurepäraseid tulemusi. Jooksus saavutas teise koha ajaga 2:43.5/16.4 samuti G. Haugstadi treenitav hobune Black Swan, kellega sõitis Jaanus Mikk. Mõni hetk hiljem ületasid finishijoone Zydrunas Vasilionka ja Krystal Cass ajaga 2:46.8/18.0.

Viimases ehk 6. jooksus startisid jällegi vanemad hobused (A grupp). Peale starti võtsid kohe esimesed kohad sisse Koroleva San ja Monet Augustinu. Võistlejad püsisid tihedalt koos, tõsiseks kihutamiseks läks aga finishisirgel, mil tõusid esimeseks senimaani tagapool püsinud Jelena Fironova ja JJ Another Vinn – aeg 2:01.8/14.3. Hobuse treener on Jevgeni Ivanov, omanikud J. Ivanov ja J. Fironova, kasvatatud on ta Rootsis. Teise koha saavutasid Monika Vinskute ja Monet Augustinu ajaga 2:02.1/14.5 ning kolmandana finisheerusid Vilis Tsizevski ja Fruit Costashorta ajaga 2:02.2/14.5.

Kõikide tulemustega saab tutvuda SIIN.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email