2I7A1775

08.07.2023 traavivõistluste tulemused

Alustame laupäevaste jooksude parimate tulemustega. Esimene jooks algas alles õhtupoolikul, kell 16.00. Distants oli 2140m ning avatud Eesti registri hobustele. Auto tagant läksid jooksu vedama Koroleva San ja Jevgeni Ivanov, kes hoidis juhtpositsiooni kuni lõpuni välja ning peale viimast kurvi suutis veel teistelt eest ära kiirendada – finisheerudes ajaga 2:48.3/18.7. Koroleva San on 6-aastane mära, kes kuulub Jelena Fironovale. Tema treener on Jevgeni Ivanov, kasvatatud on hobune Venemaal. Teise koha saavutasid Perfume ja Natalia Abdalla ajaga 2:50.6/19.7 ning kolmandaks jäid Piacere koos Mahmoud Abdallaga, kes said kirja aja 2:52.5/20.6.

Teine jooks oli monte ehk ratsatraav, distants 2140m. Heta Huuskola ja 11-aastane ruun Pharaon Face võtsid koheselt sisse liidripositsiooni, kes hoidis kuni lõpuni välja teistega distantsi – kirja sai võistluspaar aja 2:49.8/19.4. Pharaon Face võistles Eestis esimest korda. Hobuse omanik ja treener on Kaisa-Leena Ahlroth, kasvatatud on ta Rootsis. Teise koha saavutasid Ypäjä Louvre ja Susanna Visuri ajaga 2:50.4/19.6, kolmandana finisheerusid Muscat Tone ja Maria Virtanen ajaga 2:52.6/20.7.

Kolmandas jooksus startisid värskelt võistlushooaega alustanud 2-aastased hobused 2140m distantsil. Start oli väga tasavägine – kõik hobused hoidsid kokku ja kindlaid positsioone ei võetud kuni esimese kurvini. Peale esimest ringi olid enamus võistlejatest kogunenud ühte gruppi, kuid viimasel kurvil jäid vahemaad taas pikemaks ning senimaani jooksu vedanud Rescator ja Mahmoud Abdalla kindlustasid endale ülekaaluka võidu ajaga 2:56.7/22.6. Täkk Rescator‘i treenib Natalia Abdalla ning hobune on kasvatatud Eestis, omanik Seboda OÜ. Neile järgnesid Vilis Tzisevski ja All Clear Is Given ajaga 2:58.1/23.2 ning Jevgeni Ivanov ja Reginna Tooma ajaga 2:58.9/23.6.

Neljas jooks oli avatud vanematele hobustele (B grupp), keda oli stardis koguni 11, distants 2140m. Mr Nice Way tegi kohe alguses väga head tempot ning kuni viimase kurvini hoidis teistega vahemaad, kuid siis läks rebimine lahti – vahetult enne finišhiliini tõusid ette Kristian Lella ja 5-aastane mära Easy To Love, saades kirja aja 2:48.1/18.6. Kristian Lella on ühtlasi nii hobuse treener kui ka omanik, kasvatatud on ta Soomes. Ülejäänud kohad jagunesid tasavägiselt – teise koha kindlustasid endale Lelf Perovuo ja Bom Shaka Laka ajaga 2:49.0/19.0, Miia Salminen ning Mr Nice Way pidid leppima kolmanda kohaga ajaga 2:49.1/19.0.

Viiendast jooksust ehk Åke Högström Memory Race’i (distants 2140m) raames võistlesid omavahel 4-aastased hobused. Åke oli Hipodroomi kaasomanik ja direktor – ta arendas Hipodroomi suhteid välisriikidega ning edendas Tooma Hobusekasvatuses traavlite aretust, andes oma tegevusega Eesti traavispordi arengusse suure panuse.

Esimesel ringil esines palju positsioonide paigutumist. Liidripositsiooni jäi hoidma Soomes häid tulemusi saavutanud Spitfire kuniks teise ringi viimase kurvini, mil temast möödusid Egidijus Gudonis ja täkk Brave Sensation, kes kindlustasid sellega endale jooksu võidu – aeg 2:45.5/17.3. Hobuse treener on Jevgeni Ivanov, omanik Virginijus Vaidotas ning kasvatatud on ta Eestis. Jelena Tsezaks ja Spitfire saavutasid teise koha ajaga 2:46.3/17.7. Kolmandale kohale võitlesid ennast Jevgeni Ivanov ja JJ Daenerys ajaga 2:46.4/17.7.

Terve päeva vähese vihmaga halastanud ilmataat siiski viimase jooksu võistlejaid kuivaks ei jätnud. Viimasest jooksust ehk Hipodroomi Karika V etapist võtsid osa vanemad hobused (A grupp). Peale starti läksid tempot tegema Zumuman ja Idealas Cass, teised võistlejad püsisid hobusepikkuse võrra tagapool. Teise ringi keskel tõusid ette Global Deadline ja JJ Another Vinn, kes viimases kurvis võttis hoo üles ning möödus teistest võistlejatest. Niisiis said kirja esikoha väärilise aja 2:42.8/16.1 Jelena Fironova ja JJ Another Vinn. JJ Another Vinn on Rootsis kasvatatud 8-aastane mära, keda treenib Jevgeni Ivanov ning tema omanikud on J. Ivanov ja J. Fironova. Antti Teivainen ning Zumuman saavutasid teise koha ajaga 2:44.7/16.9. Vahetult enne finišiliini tõusid ettepoole veel Anna Vink ja Fruit Costashorta ning said kirja aja 2:44.7/17.0.

Kõik võistlustulemused on nähtavad SIIN.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email