2I7A1286

13.06.2023 traavivõistluste tulemused

Esimest korda teisipäeva õhtul peetud traavivõistluseid võib lugeda õnnestunuks – uuele Hipodroomile Tuula külas oli kogunenud paarsada hobufänni, kes lisaks traavivõistlustele said ratsutada poniga ning süüa maitsvaid tacosid ja jahutavat jäätist. Kõikide jooksude distantsi pikkus oli 2140m, rada oli kerge.

Kell 17 alustati kvalifikatsioonidega – esimesena startisid 2-aastased hobused, kes saavad võistlemisõiguse 1. juunist. Reginna Tooma (treener Jevgeni Ivanov), Rescator, Kung Fu Panda ja Mon’s Daybreak (treener Natalia Abdalla) ning Baciami (treener Svetlana Jegorova) läbisid kõik kvalifikatsioonijooksu edukalt. Teises kvalifikatsiooni jooksus startisid kolm 2-aastast ja üks 4-aastane hobune. Weah Vici, Twinkle Toes ja All Clear Is Given läbisid kvalifikatsiooni (treener Natalia Abdalla).

Võistlus sai ametlikult alguse kell 18, mil startisid 4-aastased hobused. Viimases kurvis võtsid hoo üles senimaani tagaplaanil püsinud Jelena Fironova ja ruun J.J. Dragon, kes said kirja esikoha väärilise tulemuse – 2:52.0/20.4. Hobuse treener on Jevgeni Ivanov, omanik ja kasvataja J.J. Stable OÜ (Eesti). Teise kohaga pidid leppima senimaani jooksu vedanud Tatjana Zubenok ning ruun Hulakan Fighter ajaga 2:52.5/20.6. Jevgeni Ivanov ja mära J.J. Daenerys küll hüppasid stardis, kuid neil õnnestus üsna pea teistele järgi jõuda ning lõpetasid kolmandal kohal ajaga 2:52.7/20.7.

Teine jooks oli avatud vanematele hobustele (B grupp), kuhu oli üles antud 8 hobust. Võistlus oli tasavägine, kõik püsisid ühes grupis. Esimeses kurvis võtsid liidripositsiooni sisse Juha-Pekka Kavander ja 9-aastane ruun Free and Happy, kes jäid kuni lõpuni teistele püüdmatuks –finishiliin ületati ajaga 2:46.9/18.0. Hobuse treener on Robin Hiirisalmi, omanikud Jenni&Nea Metsäsalo (Soome) ning kasvataja Pekka Nurminen (Soome). Neile järgnesid Aimur Mets ja 10-aastane täkk Yom Kippur ajaga 2:47.6/18.3 ja Miia Salminen ning 8-aastane ruun Eurythmic ajaga 2:48.3/18.6.

Järgmisena startisid 3-aastased hobused, keda oli stardis kokku 7. Uskumatult kiiret tempot tegid Miia Salminen ja täkk Sussex Royalty, kes startisid 5. positsioonilt ning läksid kohe jooksu juhtima, püsidest teistest mitukümmend meetrit eespool kogu jooksu vältel, tulemuseks 2:44.8/17.0. Hobuse treener on Aimur Mets, omanik ja kasvataja Raine Iivonen (Soome). Teise koha saavutasid Niina Haugstad ja mära Black Swan, nende aeg 2:48.2/18.6. Hetk hiljem finisheerusid Jevgeni Ivanov ja J.J. Eastermiracle, aeg 2:48.3/18.6.

Viimases jooksus võeti omavahel mõõtu Hipodroomi Karika IV etapi raames, mis oli avatud vanematele hobustele – startijaid oli kokku 10. Ootuspäraselt läksid jooksu vedama Jevgeni Ivanov ja 4-aastane mära Global Deadline, kes kindlustasid endale esikoha ajaga 2:45.3/17.2. Hobuse treener on Jevgeni Ivanov, omanik JJ Stable AB (Rootsi), kasvataja Global Farm AB (Rootsi). Teisel ringil tõusid ettepoole Jelena Fironova ja 5-aastane mära Fruit Costashorta, kes saavutasid teise koha ajaga 2:45.6/17.4. Ninapikkuse võrra hiljem finisheerusid Tatjana Zubenok ning 10-aastane ruun Actual Star, kes said kirja sama tulemuse – 2:45.6/17.4.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email