126330006_3556257217775066_9032097221847111699_o

Algas uue Hipodroomi ehitus

AS YIT Eesti sõlmis töövõtulepingu Hipodroom OÜ-ga ning käivitas ehitustööd, mille tulemusel valmib aasta lõpuks Saue valda, Tuula külla uus hipodroom.

Ehitustööde käigus kuivendatakse hipodroomi maa-ala ning rajatakse sadeveesüsteemid, mille jaoks paigaldab YIT 900 meetri jagu truubi- ja sadeveetorusid ning 2,3 kilomeetrit denaažitorusid. Samuti luuakse projekti käigus objektisisesed teed ja parklad külastajate sõiduautodele, mootorratastele ja bussidele, hobutreileritele ning teenistujate sõiduautodele ning pealtvaatajate ala.

„Lisaks loome kvaliteetse pinnasekattega 1000 meetri pikkuse ja ligi 20 meetri laiuse hipodroomiraja ning 2,5 meetri kõrguse pinnasest valli pealtvaatajate alaks,“ kirjeldas tööde üksikasju YIT Eesti AS ärikinnisvara ja hoonete ehitusvaldkonna juht Reimo Ehrstein.

Tema sõnul on legendaarsele Tallinna hipodroomile uue kompleksi ehitamine ettevõttele kahtlemata põnev ülesanne.

„Traavisport on väga rahvusvaheline ala ning Eestis toimuvatele võiduajamisele saabub osalejaid kõikjalt Euroopast. Seetõttu peab rada vastama väga rangetele nõudmistele, et hipodroom saaks jätkuvalt korraldada tipptasemel rahvusvahelisi võistlusi, mida jälgib lisaks pealtvaatajatele otseülekannete vahendusel arvukas publik üle maailma,“ selgitas projekti erilisust YIT esindaja.

Hipodroom OÜ juhatuse liikme Jaanus Miku kinnitusel saavad esimesed võistlused uuel hipodroomil aset leidma 2021. aastal. „Selleks ajaks rajatakse hipodroomile lisaks võistlusrajale ja ühendustele ka tallide- ja publikuala,“ sõnas Jaanus Mikk.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email